Va néixer el 1969 a Sant Lluís, Menorca. Va estudiar a l’institut Joan Ramis i
Ramis de Maó i després va fer la carrera de física i el doctorat a la Universitat de les Illes Balears (UIB). Va ser becària de Marie Curie i investigadora a l’Institut Max Planck de Física Gravitacional a Alemanya. Ha fet estades d’investigació a Portugal, Canadà, Regne Unit, Alemanya, Àustria i Itàlia. És professora titular a l’àrea de física teòrica a la Universitat de les Illes Balears. Casada el 2008 amb Sascha Husa, també astrofísic i professor a la Universitat de les Illes Balears. Sascha Husa és un dels que va registrar el codi que va descobrir els ones gravitacionals.
VIDA LABORAL
Compta amb un centenar de publicacions científiques en prestigioses reviestes, a més de varis capítols en llibres.
Es centra en el camp de l'astronomia d'ones gravitacionals. Sintes té una llarga trajectòria de participació en grans col·laboracions internacionals com LIGO, GEO, que són els principals detectors d'ones gravitacionals, també està involucrada en la missió espacial Elisa i en el disseny de futurs detectors com Einstein Telescope. Ha liderat diferents investigacions dins de les col·laboracions de LIGO i GEO, ha ocupat diversos llocs de responsabilitat en elles.Ha estat assessora científica de l'Agència Espacial Europea: com a membre de l'ESA's.
També ha impartit docència des del 2001 en diferents nivells: Llicenciatura, Doctorat en Física, Màster en Física i Grau. Alicia ha dirigit tres tesis doctorals, 3 tesis de màster, 2 projectes de fi de carrera, 1 treball final de grau i 1 'Diplomarbeit' A més d'haver estat el mentor d'altres investigadors i estudiants en el Albert Einstein Institut d'Alemanya. En l'actualitat Sintes co-dirigeix dos Tesis Doctorals, 1 tesis de Màster i un TFG.
LA DONA I LA CIÈNCIA
''Això és tota una injustícia. És a dir, es dóna a científics de reconegut prestigi i solament tenim a dues dones guardonades en el camp de la física, Marie Curie i Maria Goeppert-Mayer. Però hi ha més científiques que ho mereixen. Exemples d'això són Jocelyn Bell, qui va descobrir els púlsares i es va fer molt famosa perquè no li van donar el Nobel a ella sinó als seus caps, o Vera Rubin, que va fer uns estudis preciosos de rotacions de galàxies i es va adonar que faltava la matèria fosca. Podríem seguir amb infinitat de noms de científiques que han treballat dur i que s'han quedat a l'ombra d'uns altres.'' Aquestes són les paraules que va dir Alicia a una entrevista dels premis nobels.
Enllaços: Bibliografía
Vida laboral
La dona i la ciència