viernes, 19 de enero de 2018

Sant Antoni

Aquest 17 de gener són les festes de Sant Antoni a Mallorca.

Origen

Sant Antoni Abad va néixer a Egipte. Va ser un monjo el qual era molt amic dels animals, i quan veia un ferit, el curava. Així ho va fer amb un porc, i per mostrar-li el seu agraïment, va decidir acompanyar-lo tota la seva vida. D'aquí el coneixen com Sant Antoni el porquet o també Sant Antoni dels ases.

La seva llegenda diu que Sant Antoni, tenia 20 anys quan va sentir la crida de Déu: «Si vols ser perfecte, ven el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me». Així ho va fer i es va retirar a una cova de Tebes. El diable el va temptar amb diverses visions mortificants, però sant Antoni s'hi va resistir. Finalment, un grup de dimonis el van assaltar de nit i el van apallissar. La nit següent, els dimonis van retornar a la cova, convertits en mosteles, per reobrir-li les ferides. Déu va llançar un braç de llum a la cova que va atemorir els diables, que no van retornar mai més. La proesa es va anar estenent arreu i es van multiplicar els seus deixebles.


Que es fa en Calvià

A Calvià també es celebra Sant Antoni, i aquestes són les festes que hi ha:

·Festes de Sant Antoni i Sant Sebastià: Per Sant Antoni i Sant Sebastià, 17 i 20 de gener, tota Mallorca encén fogueres. Al costat de l'edifici de l'església de Calvià Vila, el dissabte de Sant Antoni s'encén la foguera més gran on es crema el dimoni; als voltants s'encenen petites fogueres on els veïns rosteixen botifarrons i sobrassada.

·Fogueres, dimonis i actuacions musicals: El 12 de Gener a Ca's Català-Illetes, de les 20:00 fins les 00:00. Vindran el grup ALGARABÍA, pasacalles i entreteniment amb instruments de vent i percusió, DJ Santi Vega.

·Sant Antoni: A Cala Vinyes, Costa de la Calma, Calvià,Costa d'en Blanes i Galatzó el 13 de Gener a partir de les 17:00.

·Foguerons: En Palmanova, Son Ferrer i Paguera el 19 de Gener a partir de les 17:30.

·Correfoc: A San Sebastià es Capdellà el 19 de Gener a les 19:00 hi haurà una gran foguera i correfoc infantil.

·Foguerons: A Sol de Mallorca, El Toro, Son Caliu, Costa de'n Blanes, Magaluf, Santa Ponça, el 20 de Gener a partir de les 17:00.





Enllaços: Origen
                Origen 2
                Festes Calvià
                Festes Calvià 2

No hay comentarios:

Publicar un comentario